Yoehoe uit Yaounde
Door: Erica
Blijf op de hoogte en volg Erica
02 Mei 2009 | Kameroen, Yaoundé
Hier even een teken van leven vanuit een vochtig en druk Yaounde! Gek om hier zo opeens weer rond te lopen hoor, nadat ik gister nog met iedereen uitgebreid heb geknuffeld, belgische thee heb gedronken en een hele massa voetbalkleren heb overgeladen in veel te krappe en openscheurende tassen (Rik, echt superbedankt voor de donatie!)! Haha. En dan zit je opeens in het vliegtuig, dat ondanks de vermeende chagrijnigheid van de piloot gewoon prima op tijd kon vertrekken! Heb een fantastische vlucht gehad; lekker snel en heerlijk warm boven de immens grote Sahara zandbak. Dommelend met het woestijnzonnetje op mijn gezicht heb ik geloof ik meteen mijn slaaptekort van de afgelopen maanden ingehaald, heerlijk! Niet veel later landde ik dan ook al in het groene bergachtige regenwoud rondom Yaounde; erg mooi!!! Daar stonden ook alle 5 mannen des huizes (inclusief de nieuwste aanwinst van 9 maandjes oud) met een grote smile op het gezicht op me te wachten! Tijdens onze tocht naar ons huis in de wijk Eleveur heb ik alweer kunnen genieten van het typische krioelende straatbeeld en de hobbels die daar als vanzelfsprekend bijhoren als je in een veel te zwaar beladen auto zit en over de rode, met gaten gevulde paadjes navigeert...Eenmaal 'thuis' lekker genoten van een heerlijk Kameroens maaltje en een ijskoude douche (ofwel een emmer op de grond naast de wc); erg welkom in deze plakkerige stad waar het op dat moment nog 28 graden was!
Nu heb ik vandaag de dag gevuld met een aantal simpele maar tijdrovende klusjes, zoals het reactiveren van mijn Kameroense telefoonnummer. Zo gepiept denk je, maar wij (Saturnin en ik) hadden slechts 64 wachtenden voor ons en hebben 2 uur zitten wachten....Heerlijk dus om die tijd te gebruiken om even te acclimatiseren! Vervolgens krijg je dan te horen dat de sim-kaart niet meer te reactiveren valt en dat je eigenlijk in die enorme rij aan de andere balie had moeten staan! Aargh. Maar goed, ondertussen is mijn missie geslaagd en maak ik jullie graag deelgenoot van mijn nieuwe kameroense nummer: 00237-94792759. Als je goedkoop wilt bellen moet je even kijken op www.televergelijk.nl en daar de goedkoopste tarieven zoeken voor een mobiel nummer in Kameroen. Wilde het voor jullie opzoeken maar internet doet hier moeilijk en kan geen nederlandse websites vinden (toegegeven, het is ook wel heel ver....). Maar zo uit mijn hoofd is geloof ik 0900-0217 het goedkoopste dumpnummer....
Verder gaat het prima, het voelt alsof ik nooit weg ben geweest en er lijkt niet zoveel veranderd. Behalve dan dat alle straatventers die het stadscentrum vulden allemaal zijn weggevaagd (letterlijk!) en dat de stille leegtes nu gevuld worden met enge militairen met hele grote stokken waar ze heel hard mee kunnen slaan als er toch nog een koppige staatventer zijn hoofd durft te laten zien.....Maar verder blijven natuurlijk de gekleurde jurken, schattige kindjes en de mij nafluitende mannen het straatbeeld vullen....haha! Heel leuk om hier weer rond te lopen dus.
Dat ga ik in ieder geval de komende twee weken blijven doen, dus dan weet je dat ik tot die tijd gewoon online en per telefoon heel goed bereikbaar zal zijn. Daarna vertrek ik naar het dorp in het Oosten des lands, maar voor die tijd hou ik jullie graag nog op de hoogte van het wel en wee hier in Yaounde. Ik hoop dat het daar in Nederland ook allemaal goed gaat met jullie, dat het net zo zonnig (maar minder plakkerig) is dan hier, dat mensen in Koewacht gaan genieten van de meimarkt morgen en dat de mensen in Amsterdam lekker aan het bijkomen zijn van Koninginnedag/nacht! Hou me op de hoogte!!!!
Heel veel groetjes en dikke knuffel,
Erica
02 Mei 2009 - 16:00
Marieke:
Hey meissie!!
Goed om te lezen dat je er weer bent, daar in dat prachtige Kameroen! Als ik dat zo lees wou ik dat ik ook langs kon komen! Geniet van alles en ik bel je gauw!
Kusje, Marieke -
02 Mei 2009 - 16:19
TJ:
Ha, fijn te horen dat je alweer zonnig geland geland bent na een paar fijne uurtjes vliegslapen. Veel plezier!
Knff, TJ -
03 Mei 2009 - 09:58
Stefan:
Erica!
Hopelijk heb je veel slaapplezier in Kameroen, anders pak je gewoon elke dag een vliegtuig om eventje bij te tanken.
Niet te veel straatventen met die voetbalkleren, want vinden ze daar blijkbaar niet zo leuk.
Veel plezier, Stefan -
03 Mei 2009 - 11:26
Liesbeth:
ha meis,
typen met links gaat niet zo snel. dus voor nu een kort bericht, en hoop ik je snel te spreken.
fijn dat je een goede vlucht hebt gehad, en dat je weer goed bent ontvangen door de familie. wel bizar dat het straatbeeld op korte tijd gedeeltelijk is veranderd... Maar fijn dat je je zo snel weer op je plaats voelt!
Succes met de eerste gesprekken en met het oppakken van je leventje daar. Geniet ervan,
Kus Lies en ook van joep -
04 Mei 2009 - 07:20
Marcel:
Ha Erica,
Dankjewel dat je me voor je blog hebt aangemeld! Ben heel benieuwd naar al je verhalen. Vorig jaar heb ik Jill gevolgd, dus straks kent Kameroen geen geheimen meer voor me!
Veel plezier en succes!
Marcel -
04 Mei 2009 - 08:41
Syl:
Hey Erica, blij te horen dat je zo enthousiast bent begonnen aan je veldwerk!! Ik zie het helemaal voor me. Ik ga met plezier je blog lezen. Veel succes!! =x= -
04 Mei 2009 - 12:07
Jo:
hej schat! thanks voor je smsjes, ben blij dat je al telefonisch bereikbaar bent, we bellen snel!! dikke x -
04 Mei 2009 - 13:34
Kristel:
Lieve, lieve zus,
Raar om van je te horen van zo ver hier vandaan, maar het doet me goed dat je het prima red daar! Geniet van alles om je heen, voor je het weet zit het er weer op! Maar vooral, PAS GOED OP JEZELF, doe geen dingen die ik ook niet zou doen :) Ik denk aan jou..
Liefs en een hele dikke knuf van mij -
06 Mei 2009 - 13:01
Fiek:
We hebben je gemist met koninginnedag. De zon scheen, maar de stralende Erica-lach miste. Niet alleen met koninginnedag trouwens...
Dikke zoen en pas goed op jezelf! -
07 Mei 2009 - 12:09
Ton En Liesbeth:
Hoi Erica,
Leuk dat je even langs kwam voor je vertrek!
Fijn dat de reis goed is gegaan.Zo te zien ga je daar weer heerlijk genieten.
Pas goed op jezelf en een dikke knuffel van Ton en mij.