Einde verhaal.... - Reisverslag uit Bélabo, Kameroen van Erica Sijpt - WaarBenJij.nu Einde verhaal.... - Reisverslag uit Bélabo, Kameroen van Erica Sijpt - WaarBenJij.nu

Einde verhaal....

Door: Erica

Blijf op de hoogte en volg Erica

18 Augustus 2009 | Kameroen, Bélabo

Dag lieve mensen,

Even een kort maar krachtig bericht (voor zover ik nog kracht in mijn lijf heb): ik neem namelijk over een paar uurtjes het vliegtuig naar NL!! Totaal onverwacht en onvoorzien, maar wel noodzakelijk en stiekem ook wel heel fijn...Want na mijn infuus-avontuur in het ziekenhuis werd ik, na een aantal dagen hoopvol aangekwakkel met ijzerpillen en vitamientjes, eergisteren weer getroffen door een enorm snel stijgende koorts. Daar zat ik dan: eerst blauw van de kou als een bibberend hoopje ellende bij het houtvuurtje van mama Jacquette; niet veel later al zwetend en mij radeloos ontkledend in de mij nu welbekende dokterskamer van het ziekenhuis. Meneer de dokter begon terplekke een eng verhaal over dodende malaria en zei me daarna dat hij me op dit moment slechts simpele paracetamollen kon voorschrijven...Hmmmm, niet erg geruststellend! Dus hakte hij voor mij de knoop door: hij gaf me naast het paracetamollen-recept ook het dringende advies om zo snel mogelijk mijn baggage te pakken en een vlucht naar Nederland te regelen, om me daar eens goed te laten onderzoeken op allerlei narigheid.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb zowat al mijn kleren achtergelaten in plastic zakjes met de namen erop geplakt van alle lieve mensen die ik graag woensdag persoonlijk gedag had willen knuffelen, maar die ik nu door overhaast vertrek helaas niet meer zou zien. Er werd nog snel een traditionele kip voor me geslacht en gegrild. Daarna bij de chef van het dorp op bezoek om het overhaaste nieuws te brengen en hem te bedanken voor de eeuwige gastvrijheid. En om 6 uur gisterochtend stond ik gepakt en gezakt aan de kant van de weg op een busje te wachten. Er heerste een grafstemming in het dorp; iedereen vond het verschrikkelijk om me in deze staat te zien vertrekken. Is nog al iets anders dan het geplande afscheidsfeestje dat ik al druk aan het organiseren was en dat morgen zou plaatsvinden.

Maar nee hoor, morgen ben ik alweer lekker in Brussel/Koewacht/het tropenziekenhuis van Antwerpen te vinden. Is ook een feestje waard. Een hele opluchting dat ik de reis naar Yaounde gister heb overleefd; die vlucht komt nu ook wel goed! Ik wens jullie dus allemaal een goede nacht en zie/spreek jullie weer als het nachtje voorbij is! Tot morgen!

Liefs,
Erica

• 18 Augustus 2009 - 17:21

Jill:

Dear Erica!!!! It's soo so so so good that despite everything you sound and seem to be so positive!!!!! I'm glad! Get here sound and safe ... and as for the loved ones in your village... there's always the Post-doc project, right??? Ward snel beter! Don't know whether that's dutch. Just get better soon!

• 18 Augustus 2009 - 20:23

Bep:

WELKOM TERUG THUIS!!!!!!!!!!!LIEFS EN GROETJES

BEP EN WILLY

• 19 Augustus 2009 - 04:01

Rob En Eveline:

Jammer dat je het niet kon afmaken, maar liever zo dan dat je jezelf niet meer naar het vliegtuig kan krijgen.
    We wensen je beterschap, succes met het afronden van je opgedane kennis, laat nog wat horen wat je nu onder de leden hebt, is toch geen spaanse griep he? En je bent altijd welkom hier bij ons in Kenia!!
    Kus, Rob en Eveline en kids.

• 19 Augustus 2009 - 07:02

Kristel:

WELKOM THUIS LIEVE, LIEVE ZUS!!! Ben heeeeel blij dat je er weer bent en sta te popelen om je weer in levende lijven te zien!

• 19 Augustus 2009 - 10:15

Marcel:

Ik ben blij dat je weer veilig thuis komt, maar wel sneu dat het op deze manier moet, en zonder mooi afscheid van het hele leger Ericaatjes! Je brengt toch hopelijk niet het hele vliegtuig aan de Kameroense griep, hoop ik? ;-)

Ik hoop je snel weer gezond en wel in A'dam te zien!

• 19 Augustus 2009 - 10:37

Syl:

Jeeeeeej wat een nieuws! Wat jammer om zo onverwachts naar huis terug te moeten en in een niet zo fijne lichamelijke gesteldheid. Ik hoop dat alles in mee blijkt te vallen en je in no time weer gezond en wel bent. Sterkte Erica (en geniet ook van het weerzien met familie en vrienden)! =x=

• 19 Augustus 2009 - 15:35

Debby:

Welkom thuis!
    Nu is het tijd om weer terug op te knappen!

Liefs, Debby.