Geweldig!!
Door: Erica
Blijf op de hoogte en volg Erica
12 September 2007 | Kameroen, Yaoundé
Allereerst: wat een superverrassing om zo overweldigd te worden met berichtjes en mailtjes van iedereen!! Geweldig, dankjewel! Erg leuk en bovendien zeer informatief: nu weet ik in ieder geval dat de 'pangolin' die ik gisteren gegeten heb in het Nederlands een schubdier wordt genoemd. Bedankt, Martin!
Hier gaat alles ontzettend goed. Ik werd dan wel vanochtend om 4:30 wakker geschreeuwd door de radio die de buurman onder mijn raam had gezet, maar zie het maar zo: dan heb je een lekkere lange dag! En die heb ik goed benut. Ik ben rondgeleid hier op het instituut en iedereen is echt ontzettend aardig en behulpzaam. Ik heb mijn eigen kantoortje (inclusief internet, joepie!!) en het documentatiecentrum is 2 meter lopen. Daar heb ik al heel wat documenten voor me laten opzoeken (een hele aardige meneer die precies uit zijn hoofd weet wat waar staat), zodat ik nu al twee enorme grote stapels boeken op mijn kersverse bureau heb liggen! Er wordt zelfs een conferentie voor me georganiseerd, waarin ik mijn werk kan presenteren voor de staff van het IFORD, zodat ik nog wat wetenschappelijke input kan krijgen voordat ik daadwerkelijk het veld inga. Fantastische omgeving dus!
Een andere verrassing liet niet op zich wachten: mijn vriend Hervé waarmee ik samen de summerschool in Louvain-la-Neuve heb gevolgd kwam me opzoeken en nodigde me uit voor een uitgebreide lunch. Deze keer geen schubdier, maar Ndole (voor de niet-Kameroen-kenners: dit is een saus van groene bladeren, heerlijk!) met een gefrituurde supergrote vis. Heel erg leuk om alle bekenden weer te zien die je een week geleden nog in Belgie achterliet...
Verder gaat het al goed met mijn Bobilis-lessen. Heb gisteren tot middernacht met de jongens woordjes zitten opschrijven en leren uitspreken. Maar sjongejonge, wat een moeilijke taal. Mariek, het Chinees is er niks bij: ook hier speelt de intonatie een grote rol en wat voor mij allemaal als 'abok' klinkt, kun je vertalen als feest, meloen en tijd, afhankelijk van de manier waarop je de B en de O uitspreekt....Pfffff, pittig dus, maar ook heel hilarisch en wat hebben we een lol als ik er maar niet toe kom een b als kpw uit te spreken!
Nou, ik ga nu mijn twee stapels boeken aanvallen. Wilde gewoon eventjes mijn blijdschap over het goede kantoor met jullie delen. Het adres hier is trouwens:
IFORD
BP 1556
Yaoundé
Maar voor degenen die daarom gevraagd hebben: hou er rekening mee dat ik over drie weken alweer weg ben hier en dat de post dan waarschijnlijk nog niet gearriveerd is. Beter is het daarom om te schrijven naar mijn adres in Ndemba I:
Centre de Santé Integré de Ndemba I
BP 8
Bertoua
Est-Cameroun
Nou, en voorlopig ben ik dus ook nog prima online te bereiken! Geruststelling voor mijn mams en paps en voor mijn lieve vriendinnetjes...
Tot snel weer en hou jullie taai!
Erica
12 September 2007 - 14:50
Thuur:
Erica,
Wat een geweldig ontvangst, wat een leuke meevallers, en wat zal je straks rijk het veld ingaan voor je onderzoek.
Geweldig dat je nu nog even kunt profiteren van internet.
Hopen dat alles zo positief blijft verlopen, en je zoveel medewerking van een ieder blijft genieten.
Thuur -
12 September 2007 - 14:50
Leen:
Ik ben er al achter dat de Kameroenezen meer fantasie hebben qua eten dan de Angolezen. Ik kon tenminste zonder moeite benoemen wat er op mijn bord lag.
Maar fijn dat het allemaal zo goed gaat. Je gaat nog spijt krijgen als je terug moet naar je kantoortje in het droefgeestige OIH.
12 September 2007 - 16:07
Marietje:
Hahahaha heerlijk he, een andere taal! Denk maar aan mijn kip/k*tverhaal, is belangrijk, intonatie!! Veel succes meid daar!
Kuskus -
12 September 2007 - 16:46
Paps En Mams:
abongnee, maniok ba?? eeeeh! Hoezo,bobilis moeilijk (hihi)?? Je zit helemaal op je plekkie en in je element. Ga zo door dan, promoveren is dan een fluitje van een cent. -
12 September 2007 - 18:29
Samara:
Hoi Erica!
Leuk om van je belevenissen te mogen genieten! Goed om te horen dat het zo goed gaat!
Samara -
12 September 2007 - 19:05
Debby:
Ha Erica!
Wat jammer dat ik je niet meer heb kunnen zien voor je vertrek.
Leuk om te lezen dat alles goed met je gaat en dat je het daar wel naar je zin hebt!
Voor mij zou het zeker niks zijn als ik het zo lees over al het eten daar!
Veel succes daar en geniet van alle belevenissen!
Liefs, Debby -
13 September 2007 - 09:31
Desiree:
We blijven mailen hoor. Jij vindt de mailtjes geweldig, maar wij vinden je berichtjes geweldig en genieten mee via je verhalen. Trouwens Tante Sjaan ook, want print je berichtjes uit, dus is ook helemaal bij en blij ! Nu ze je adres heeft kan je over een aantal weken weer post verwachten.
D&G -
13 September 2007 - 11:41
Anca:
heeeeey,
wat goed om van je te ..lezen...en wat ben ik jaloers zeg..maar wel errrrrg blij voor je....while reading your mail hoor ik je het gewoon vertellen heel vrolijk en blij en grappig, en tja mevrouw is daar voor promotie bezig, en ja hoor intonatie ..tja da's niet easy peasy, maar ik weet zeker dat je het super de super gaat leren....we shall write to you and keep in touch...en maybe, maybe komen we gewoon langs...niet op de thee dan, maar voor zo'n bladerensausje dan maar.....enjoy it girl.....it's simply amazing what u do...and sorry ik kan het niet laten..ik moet het je zo vertellen...we gaan trouwen..jaaaa..en don't worry want het duurt nog hoor...we wachten gewoon dat je terugkomt....details volgen anyway.....heb je ook nog een ander mail waarop ik je mag mailen dan verveel ik niet iedereen met mijn romantische verhalen, hihihi..alleen jouw....enjoy, enjoy, enjoy....and take good care, keep shining
heeeel veeeeel liefs
ook van denis -
17 September 2007 - 13:04
Ton En Liesbeth:
Hoi Erica,
Een dikke knuffel omdat we je niet meer gezien hebben voor je vertrek.
Een hele leuke tijd daar in verweggiestan.
Geweldig leuk dat we je a-la-dag kunnen volgen en je belevenissen lezen.
Hou je goed en heel veel groetjes.
Ton en Liesbeth.